001024

Hej Expertpanelen
Hej jag har en Ford Fiesta och bor långt ute på landet. Problemet är att
grannens Flakmoppe drar mig i uppförsbackarna. Kan jag ha för dåligt grepp?
Mitt förslag kan vara att klä alla de tre hjulen som faktiskt har däck med
dubbelhäftande tejp för att få ett redigt grepp. Ett annat förslag kan vara
att slänga i moppens motor i min fina Fiesta för att få en effektökning.
Vilket alternativ tycker ni att jag skall satsa på?Hälsningar från en
lantbo!

Expertpanelen svarar:  Att montera moppens motor i din bil torde vara en prestigeförlust.   Smyg hellre ut en mörk natt och fyll moppens tank med blodpudding.   Det borde göra susen.


001024

Tjaba!
 
Jag har sett på er sida att ni är änna verkliga bilfantaster som vet vad ni sysslar med och tänkte därför fråga er nu när jag går i "köpa bil tankar".
 
Hade tänkt köpa en skoda 1100 Rs4 GLS 50V med dubbelturboraket och 52" bromsskivor. Det sitter fyra 20" rostiga stålfälgar med centrummutter och däck med samma mönster som ni nämner på denna sida och de är monterade med korsdragning moturs, så mönsterdjupet är helt ok enligt bilprovningen.
 
Nu till frågan, tror ni att detta är en bil att satsa på och är det något speciellt man bör tänka på??????
 
Christer "blådåren" Glenning

Expertpanelen svarar:  Du bör MRF-testa bilen.  Du kör alltså in i mrf:s hus i 80 km/h.  Havererar huset och bilen håller så är det bra. Vid omvänt förhållande bör du avstå från bilköpet.


 

001024

Tjennamoss !!

Jag har ett stort problem med min Oldsmobile...
Den är otroligt slö, och som ni alla vet är den
oxå otroligt ful... Snälla hjälp mig, jag har prövat
med chips-trimning, provade oxå att plana toppen...
gick inge vidare, kanske är den för gammal....
Sedan använde jag mig av erat super-poleringsteknik
men lacken blev bara matt, gammal som den är...
Snälla, har ju provat alla era expertknep, vad
skall jag göra då då ??

Expertpanelen svarar:  Motorbyte!!    Åk ner till din närmaste Sj lokstation.  Muta grabbarna på serviceavdelningen med en back brännvin så får du säkert köpa en GM EMD 12-567D1.   Det är en vridstark motor som utvecklar 1065kW vid 835 rpm!!


001024

Ja vesste det.
Körde rally i helgen, fixade däcken enligt beskrivning.Det kasade utav bara f-n.Måste däcket monteras på fälgen efter handhavandet med slipen?
Dr Dralle von Birkenwasser

Expertpanelen svarar:  Inte alls.   Proffsen använder inte däck över huvetaget.   Skaffa 18" fälgar och linda dessa med el-tejp, det ser klart ballast ut.


001024

Hejsan!
Nu har min bror vässat sin Simca 1100 och den går kanonbra, han har bara kört av vägen 5,5 gånger. T-Forden skar i hopp så den ligger brevid Henry Ford nu. Jag har bara en fråga. Hur trimmar man en trampbil? Förresten så har  jag ytterligare en fråga och en påbyggnadsfråga. Är det värt att ta folkrace licens och sedan köra? Kan man Trimma en cykel?
 
 
Trimm Otto ( Trimm Totto:s lillebror )

Expertpanelen svarar:  Eftersom du avser trimma både en trampbil och en cykel så vore det lättare att trimma dej (anabola & vodka).    När det gäller folkrace så är det helt ute.  I dag kastar man bowlingklot på fullsmockade dansgolv (mycket roligare).


001024

"Vedett" är det en vedeldad encylindrig moped eller en bil med en cylinder?

Tacksam för svar är, Bilmeckarn från grusgropen. 

Expertpanelen svarar:  Fårds första riktiga fjollbil.  Deras andra kallades Vedtvå, deras tredje Vedtre o.s.v.    Namnet återspeglar både materialval samt generation.   Opel hängde snart på samma system.  Kadett, kadtvå, kadtre (Opel designade bilarna med hjälp av cadprogram).


001023

När jag besiktigade bilen påstod de att katten var dålig!? Jag har inte
märkt något han spinner som vanligt, men ska jag byta torrfoder för
säkerhets skull?

/Nisse Blyfot

Expertpanelen svarar:   Katten är beroende av lambadasound.   Fungerar inte lambadasounden så märks det genom att "check-eninge-lampan" lyser.   I så fall bör du skaffa en "check-mössa" till katten.


001023

Hej

Är det sant att om man har AWD snurrar
reservhjulet i bagaget oxå då?
 
/En mycket fundersam kille mellan 90 och döden

Expertpanelen svarar:   Du borde kontakta din husläkare.  Vi på redaktionen har i dessa influensatider låtit vaccinera oss mot bl.a. AWD.     Den sprutan skyddar även mot: ADSL, KDS,  HTML samt några andra åkommor från Nossebro.


001023

Skep ohoj!!!

Jag har hört att bilarna går fortare i Kiruna för att dom har fler
nedförsbackar än uppförsbackar i hela Sverige.

Stämmer det och funkar det på alla bilmärken?!?

ps. Jag har en stulen bil....

Mvh Ingrid.....

Expertpanelen svarar:   Vägverket region norr tänkte till i början på 1720-talet.   Slagghögarna från gruvindustrin har utnyttjats vid anläggandet av nya vägar. Därför finns det inga uppförsbackar.       Samma förfarande gjordes i Stockholm med slagg ifrån Dannemora och Ramhäll men där anlade man enbart uppförsbackar.  (Folkpartiet satt vid makten.)


001020.

Hej!

Jag har en Funnycar på 4000 häst. Vad har ni för tips på hur jag kan få
den att gå snabbare och vinna mer?

Sneseglar-Åke

Expertpanelen svarar:   Hyr en sur gammal DC 3:a och bogsera upp aset till 3500 meters höjd, sen släpper du ner skiten, på så sätt bör du få ett rätt bra flås i häcken.


001020.

Halojans på eder!
Jo det är så att jag har en Ford Vinglija med hysteriska bromsar som låter lite illa i det dubbla överligande förstasupphängnings koplingen.
ljudet är ett samba liknande tickande vid ca 6500rm som övergår i ett lätt råmande vid fullgas växlingar! Kan problemet vara att ja kör på Gnislaved däck?
Mvh   Sune packbox.

Expertpanelen svarar:  Problemet är att du kör Ford, hade du typ kört en Vaz eller något annat tveksamt fabrikat hade du nog sluppit alla problem. Ta och köp en Simca 1100 så får du veta hur man kör bil på riktigt, alltså slippa sitta i hytten på en bärgningsbil, slippa sitta i väntrummet på verkstan.


001019.

Tja kan ni nåt om V8???????????????? Får inte igång den liksom! Jag vrider på dörr hand taget men den vill inte gå!!!!!!!           
Ford V8

Expertpanelen svarar:  Alla som har Ford har problem! varför skulle du vara undantagen detta fenomen? Men du kan köpa startgas och hälla i. Åk till närmaste bil tillbehörsfirma och begär att få allt dom har på hyllorna för att få igång skiten, lycka till.


001019.

Hur gör man en gokart ??? Och varför??
Mvh // T.Orkablad

Expertpanelen svarar:   Du drar till närmaste skrot och köper en massa fyrkantsjärn som du sågar upp i lagom längd, sen svetsar du i hop allt till du fått en ramliknande konstruktion. Sen köper du fyra skottkärror som du tar hjulen ifrån och monterar dit. Sen köper du en begagnad stampmaskin från "Vägverket Produktion". Sen monterar du dit motorn på ramen samt en cykelkedja till drivningen. Ratt och rattstång hittar du säkert på någon gammal trampbil. Montera i hop allt detta ordentligt och måla den grön, då har du garanterat en Gokart i proffsklass.         Vi har frågat runt på redaktionen om varför man skulle bygga en Gokart?. Bästa svaret fick vi av Åke: Möjligen bra att ha till Konsum eller som akutbil för höns, fan vet.


001019.

Tjenare!
Nu är jag så jävla förbannad!! Varje år så får jag hem ett brev från en statlig myndighet som begär att jag ska komma till deras äckliga hall där en oljig overallklädd kille sliter och drar i min fina Saab. Var enda år är det
samma visa. Efter ett tag så kommer det alltid en annan oljebög med en lastbilsliknande bil och drar iväg med min Saab! Detta är ju för fan organiserad stöld. Min fråga lyder som följer: Är det jag som är korkad och går på detta varje år, eller kan det vara så att staten hatar Saab?

Putte

Expertpanelen svarar:  Jag tror inte det är så att alla hatar SAAB, visst finns det många som gör det, men jag tror dom tar din SAAB och åker till bolaget och handlar inför helgen. Det kan ju inte vara stöld eftersom det händer varje år och du får ju tydligen tillbaka eländet.


001018.

Tjena fan jag är en kis på 17 bast, att köra bil utan körkort är som alla vet
ett lagbrott, men att köra inom inhägnat område är fullt godkänt så därför
har jag byggt ett tre meter staket runt bilen och undrar om det är lagligt
att framföra bilen i trafiken nu när den är utrustad med mobil
inhängnad..raggarn

Expertpanelen svarar:  Ja jävlar....det kan vara lagligt, jag tror inte det står någonstans att det inhägnade området måste sitta fast i marken. Testa och kör, du kan ju höra av dig och berätta vad snuten sa när dom snodde dig.


001016.

Tjena
Kan ni nånting om båtmotorer? Jag har en gammal 2-cylindrig Buck. Kan man kräma ut några fler hästkrafter ur den?
Mvh/Jobo

Expertpanelen svarar:   Båtmotorer?? sånt skit har man ju på sjön......pressa dit en större propeller på eländet så går den nog fortare.


001016.

Jag har en skitbra Jetta från -86 som jag har fått från morsan för ett litet
tag sedan. Nyligen har jag dock märkt vatteninträngning i kupén. Jag har
flera terioer kring orsaken men hoppas på att panelen kan reda ut vilken av
dem som är den korrekta;

1. Bilen är röd?
2. Radion är av märket Clarion?
3. Har en flickvän som ibland använder bilen.?
4. Någon trasig list kanske? (enligt min polare Suzuki-Sven)

Min egen gissning är alternativ 3 fast det vore bättre för husfriden om jag
får ett oberoende expertutlåtande från er att visa henne. Har ni även andra
typiska sympton som uppträder då tjejer kör bilar (t.ex. tokslut koppling,
äcklig parfymdoft i kupén m.m.) så fyll gärna på med dessa, ingen blir
gladare än jag.

Mvh/ Folka Folkesson

Expertpanelen svarar: Ja att det skulle läcka in vatten i din Jetta är en sak vi förstår mycket väl, men att det skulle bero på din flickvän är mindre troligt. Bilen som sådan är ren skit. Egentligen så det är bara ett naturligt steg på den normala nedbrytningsprocessen som Jettan genomgår.  Att sedan kopplingen är slut och sminkspegeln utnött är normala saker som händer när flickvänner kör bilen. Men en sak måste man komma i håg med just Jettan, det är så att även om man inte kör slut bilen så har den liksom inbyggt bäst före datum, när detta datum är passerat så börjar skiten falla samman. Det spelar ingen roll om den rullat 3 mil eller 30000 mil, den ruttnar i alla fall, men nu finns det ingen Jetta som lyckats komma upp i 30000 mil, det var bara ett exempel.


001015.

Jag följde erat goda råd och planade ut toppen. Men nu är det så att jag tappade räkningen så det blev nog 24 varv istället för 14.
Nu får jag inte  igång  motorn längre.
Tror ni att det blev några varv  för mycket??
Mvh   Den smarta tjejen

Expertpanelen svarar:     Det beror med största sannolikhet på att du skalade av för mycket av godset i toppen. Din motor tappade allt komp.  Så nu får du åka till något varuhus typ OBS eller B&W eller nått och köpa plastic pudding. Sen smetar du dit ett lagom fett lager på toppen, du får pröva dig fram tills din lilla bil vill vara så snäll att starta igen.  Om den fortfarande inte vill starta..........så sparka skiten i röven.


001014.

Hej Kära expert panel...
De e' så att min gamla SAAB lade av...När jag gick från fyran till tvåan vid 6000 varv hände nått underligt...         Det blev ett jävla skrapande under bilen nånstans å sen stannade skiten...Nu undrar jag om det  e' fel på mina fönsterhissar??? Jag kan ju inget om bilar så jag tänkte att ni som äro bil gudar måste kunna hjälpa mig...
Skall jag skrota bilen eller skall jag byta fönsterhissar...Dessutom skramlar det å låter när jag försöker växla...
Snälla hjälp mig...
Pelle pelle liten braka ner i skiten...

Expertpanelen svarar:    Du har troligen fått obalans på fälgarna, när bilen stannade så fort stack antagligen balanseringsvikterna som en avlöning. Att det skrapar när du växlar är nog för att du har för lite luft i däcken så att växellådan skrapar i själva asfalten. Du behöver inte skrota bilen, dumpa bara in din SAAB till närmaste däckverkstad så fixar dom felet as fort. 


001014.

Hej på er och tack för väldens bästa bilsajt. I Ludvika har vi ett jätte problem, här finns nämligen en ford granada bögklubb. Jag tycker det är så taskigt mot alla bögar dom får ju alla dåligt rykte när nu några få missfoster ska åka ford. Vem ska man kontakta för att utrota granada klubben?
hoppas på  snabbt svar innan fler dras ned i träsket.


Roger ståhl  kommunalråd

Expertpanelen svarar:  Eftersom du är kommunalråd får du nog gå upp på regeringsnivå med detta ärende. Men visst är det synd att folk ska köra Ford när det finns bilar.


001014.

Nu blev det katastrof, finskorna tänder på bilen (En Lada "Satara" enl Er rekommendation) men inte på mig !!! Nu är det som så att jag vill ansluta min kolv i cylindern så att säga,,, det är gott om olika cubiks 80-180kg. Har redan testat Statoils deoderant, diesel-grön, nu växer det stålull på bröstet( även i kalsingarna) men va f-n hjälpte det... Goda råd är dyra, blodtrycket högt på alla ställen. Perrrrrkele help me kylle !!!

// Hemmo Royd.

Expertpanelen svarar:  Jo om du hade köpt en Lada Satmara -93:a som vi rekommenderade hade det nog gått bättre, men du köpte en "Satara" istället, det är ju "Fjoll ala fikusbilen" nummer ett som alla kvinnor just tänder på, dom tycker det är kul när skiten brinner ner. Ja för att få in "kolven i cylindern" så får du ta och smörja in dig med lättflytande Dinitrol, Finskorna gillar doften. Sen får du smörja in själva kolven med "bastudoft" det finns och köpa på välsorterade fotobutiker i Helsingfors, pröva Bögelunds fotoaffär.


001013.

Bäste expertpanel!
Jag hade en alldeles vanlig tok-ful fiat och har fick lite inspiration av er, så jag trimmade och stylade den lite.
Jag var ner till den lokala färghandlaren och han rekomenderade att jag skulle måla om bilen för att få en högre ballhetsfaktor, färgen han tyckte skulle passa bäst är Alcro täcklacyr av neonbrun nyans. Vad tror ni, skulle det passa på min Fiat? Tog även och spikade ihop en ur-fräck mode-trendig BTCC-vinge av en gammal sj-pall som jag sedan tejpade fast på taket för bättre "Downforce" . Väghållningen förbättrade jag genom att ersatte stötdämparna med en bit järnvägsräls så nu är den stum och fin! Motormässigt så har jag trimmat efter konstens alla regler: portat toppen (vinkelslip) planat toppen 10mm (grannens cement trappa) har monterat en
2-takts driven hö-fläkt, Torky 2000 som jag har monterat på insugsröret, jackade och motivlackade kolvar samt monterat rull-gas för snabba och riviga starter. Så vad tycker ni  har ni något mer tips för att få Fet-Fiaten att bli
fränare och gå fortare?

Mvh Den brutale Smiskaren

Expertpanelen svarar: Ja neonbrunt passar din Fiat utmärkt. Tja du skulle kunna sätta kjolar på bilen, åk till Lindex och köp ett gäng kjolar och limma dit, sen kan du ta och smäcka dit raggartärningar. Annars tycker vi att du gjort det mesta riktigt bra.


001013.

jag har en grålle med perkings p3 motor hur kan jag få den att gå
snabbare? jag vill köra lika snabbt som polarnas epatraktorer.

jöns

Expertpanelen svarar:  Du köper en långt rep, sen binder du fast det bak på närmaste buss du ser. Sen kommer din traktor att gå lika fort som dina polares epor. Vill du ha ett riktigt ös i din gamle grålle så hissar du upp det i Kaknästornet och liksom släpper ner den sen, då lär du vara den med snabbaste häcken.


001013.

höj på er go vänner.
jag har en volvo740GLE-85 en riktig värsting, men mina polare mobbar mig och säjer att den dönar som en höfläkt och går som en gammal traktor. Tänkte höra med er experter vad jag ska göra med mina blåsta polare.
ps varför klagar ni så på MICRO jag köper massor av delar till 740 där, synd bara att dom inte börjat sälja
delar till frugans FORD KAA.
Tackar för en gymt bra bilsida.


MOBBAD             

Expertpanelen svarar: Låt dina polare åka i en Ford ett par mil så kommer dom uppskatta din 740 mer sedan. Klagar vi på Micro??????? inte då!


001013.

Tjena Nils Hult!
Jag testade era tips och de funkade kanonbra ända tills skrothögen skar ihop. Det där med Subaru har jag lagt ner eftersom den var lite svår att få tag i. Men jag har ett problem till för er att lösa. Jag har en gammal SAAB 99:a som jag kör folkrace i och den går kanon bra ända tills man ska slunga in tvåans spragge. Då vägrar den att öka varvtalet med ett enda varv, vad ska jag göra. Jag har hört att sorkar och råttor kan bygga bon i avgasarören på bilar. vilket sätt är det bästa sättet att bli av med dem vid eventuellt svartbygge i mitt avgasarrör? Jag har hört att dynamit skulle vara bra men kan det ge biverkningar på resten av bilen om jag inte demonterar röret.
Jag hoppas om att få svar på dessa frågor snarast
Hälsningar Trim Totto.

Expertpanelen svarar: Dynamit ska du ge fan i, det är så dyrt att köpa in och man behöver tillstånd och sånt skit. Du köper en Hilti slagborrmaskin modell större och bäst, sen köper du en jävligt lång flaskborste som du svetsar fast på Hiltin, sen matar du helt enkelt in borsten i själva avgasröret, sen ger du järnet med borrmaskinen så det rasslar ordentligt i röret. Då bör du få bort sorkar och fan och hans moster samt att du sotar aset på en gång.   För att få in tvåans spragge så tar du och masar dig iväg till en lokal soppa mack och köper ett bättre batteri till bilskrället, det är nog så att strömstyrkan på ditt batteri är piss, köp ett 24 voltsbatteri så bör du få fart på skithuset.


001013.

Guda panel.
Feck se en chipstrimm förresten en likadann som jae gjorde. Jae haur hört att de enda som hjälper är sauer creem. Mii frauga ä alltså stämmer detta.

Expertpanelen svarar: Nej du måste blötlägga dina kalsonger så du får bort allt klet som fastnat under senaste halvåret. så du måste alltså använda fetare chips för mera drag, använder du sauercreem blir den ju surare.


001012.

Jag har en gammal T-Ford från 1921. Den har gått bra ända tills jag skulle trimma den. Bland annat så satte jag dit en turbo, dubbla Webrar ( förgasare ). Jag planade även toppen och satte dit ett Ferrita sportsystem. Efter denna lilla renovering så gick den i hela 180 km/h ( imponerande eller hur ). MEn nu vill jag att den ska gå över 250 knutar. Hur ska jag bära mig åt och skulle samma behandling kunna fungera på en Subaru Impreza WRC?
Hälsningar
                Trim Totto!

Expertpanelen svarar:  Montera dit lustgas och dubbelturbo samt kompressor, sen kan du jacka kolvarna också. Om du skulle göra samma sak på en Subaru Impreza WRC så skulle den joddla ner i diket enligt statistiken. Går inte Riskokaren tillräckligt fort? Börja med något nytt istället, ta och vässa en Simca 1100 istället. Men varför går du inte en kurs i fiskrensning eller lär dig knyppla. 


001011.

Tjenare experter!

Nu har det hänt igen, när jag varvade min 140 över 3500 varv kroknade stötstängerna som ostbågar.                   FAN, tror ni jag kan använda morsans strumpstickor istället, de känns i alla fall hårdare.

/Krokig kille på 19 vårar

Expertpanelen svarar:  Ja det kan du göra. Men vi rekommenderar att du apar dig i väg och köper en lätt begagnad svarv av märket Köping. Sen tar du och mäter upp dom gamla stötstängerna och svarvar till nya av stålkvaliteten 2150. Sen köper du en Härdugn så att du får samma styrka i godset när dom är klara, men du behöver också köpa en tryckprovare för att kunna fastslå att dom nya stötstängerna har samma hårdhet som originalet. Sen måste du ha polerutrustning efter härdningen så att du får bort kolresterna.


001011.

Hej jag har en audi s4-93
jag gjorde en motorrenovering enligt era instruktioner men den vägrade starta efter det.. lämnade in den på verkstad och det kostade 75000:- att laga..
Kan jag få ersätnning för detta av er????

Expertpanelen svarar:  Vi visste inte att man lagade Audi överhuvudtaget, vi trodde sånt skit var engångsartiklar. Så du får naturligtvis inte ersättning. Fjollbilar slänger man alltid på skroten, man lagar dom inte.


001011.

HEJ!
Jag har en gammal saab V4:a som jag försöker bygga om till rallycrossbil.. Är detta en bra idé eller ska jag tänka om?
Ha det bra!   / Bonne sedan -63

Expertpanelen svarar: Ja tänk om du skulle bygga ett bokstöd av bilen istället. 


001011.

Häj,
Vår gamla hederliga Volvo 245 -75 med stolar me' halm-stoppning, har råkat ut
för en olycka. NÅGON sket på sig sittande i förarstolen så nu behöver vi
restaurera tyget och halmen.
Har du goda råd i denna svåra stund ?

/Volvo får ävär

Expertpanelen svarar:  Lyft ur stolen och stoppa in den i en biltvätt, ta ett program med underspolning ifall den som sket på sig hade rännskita, sen ställer du in stolen i bastun på fullt ös i 3 veckor. Sen fluffar du upp halmen genom att stoppa in en sork som får springa av sig.


001010.

Hej jag funderar på att köpa en bil.
Vilken bil tycker ni jag ska köpa?
En låg eller hög, stor eller liten,
stark, snabb eller bara snygg?
Jag funderar på en Fiat Uno eller
någon annan stor amrikanare!

/Mårten

Expertpanelen svarar:   Ja eftersom du heter Mårten (gillade inte dina föräldrar dig?) så bör du köpa en SAAB 93 från tidigt 60 tal. Om du vill ha en -70 tals bil ska du med fördel välja en VW Variant. Vill du ha en -80 talare så ska du satsa på en Volvo 343 med gummisnodd. Om du motförmodan vill ha en -90 talare så ska du välja en Lada Samara.  Amerikanska bilar är inget för dig, fjollor ska inte köra jänkare.


001010.

Hej!
Jag åkte saab igår och det kliar
i pungen! Är det mycket vanligt?
Jag testade att klämma den i vindrutan,
det gjorde väldigt ont. Vad ska jag
göra med pungen och saaben?

 /Erik "den väldige" Larsson

Expertpanelen svarar: Det är nog inte SAAB:en det beror på.   Jag tror att du haft för mycket konstiga förhållanden den senaste tiden, du skall inte sätta på kossor och konsumföreståndare. Ta och häll på 3 liter citronsyra på den och tänd på. 


001010.

Nu har jag löst problemet!
Jag monterar en 18 skivors CD-växlare i bagaget.
Det måste ju funka eller...????
Hälsn Zon fegon Njetsmee

Expertpanelen svarar:   Varför placera en CD-växlare i bagaget? du lär ju inte kunna lyssna då, och ännu mindre när du lastar ur bagaget......Är du folkpartist?


001010.

Är det normalt att ta alla kurvor med fullt uppställ? Jag har en Saab 96
-72. Den släpper jämt, däcken är helt nya och bilen är original förutom
polisantenn och wunderbaum. Kompisen har en -73 och den går som ett
stykjärn. Sen har jag ett problem till. Vid 150-160 km/h så tappar den
kraft. Det är omöjligt att få den över 161 km/h. Har kollat med ett
femte hjul. Axtiden till hundra tycker jag är acceptabelt: bara 17,4
sek. Och vilken segdragningsförmåga!!! 70-110 går på 35 sek! Tacksam för
svar.

/Saab 4-ever

Expertpanelen svarar:  Ta alla kurvor med uppställ?? Att den släpper är helt normalt. Att din kompis bil går som ett strykjärn är ingen att skryta med, hur kul är det att ha en bil som går lika bra som ett strykjärn? Sen säger du att bilen tappar kraft vid 150-160 km/h. Hur fan får du den att gå så fort? Inte ens fullt ös ner fån ett stup skulle få din gamla SAAB att ens toppa 137km/h. Axtiden på 17,4?? ring Guinness direkt. Dom där gamla otäta Ford V4:orna på 1500 L/cylindervolym brukar inte palla sånt.  Nä tacka vet jag SAAB:arna som byggdes fram till 1966 med 3 cylindrig 2 taktare, speciellt Monte Carlo modellen med 841cc som gav 60 kusar vid 5300 varv/m och toppade145km/h samt att den gjorde 0-80 på 11,3 sek. Visste du att Monte Carlo modellen byggdes  år 1967 med V4:a? Sen försvann den, men djungeltrumman med trubbnosen som fanns fram till 1964 är ballast. 


001010.

Kära Expertpanelen.
Jag har en liten fråga.
I min spelarbuss för Ralorpa IK så får jag ha max 3 passagerare enl s.v.b.
Så jag tänkte klassa om mina spelare till Center-Defence spelare
(CD-spelare)
Då borde man få ha hur många som helst. Eller vad tror du?
Hälsn.Zon Fegon Njetzmee.  Lagledare för R.I.K.
http://home.swipnet.se/ralorpa/humor/rik.html

Expertpanelen svarar:  Ledsen att göra dig besviken, eftersom din buss bara har ett ställe där du får montera en CD-spelare så får du inte ha med dig flera.   Då måste du omregistrera den till varutransportbil.  Ja där sket sig dina drömmar ordentligt.  Lika bra att köra skiten på skroten.


001010.

Vad kan man göra? Mina kompisar vägrar bli sedda i min audi 80 1983. dom gömmer sig när vi kör på stan. Jag säger att det är karisma och status, men dom bara bölar om att den ser ut som en polsk efterkrigsbil. Jag gillar ju min bil?

Expertpanelen svarar:   Dom har rätt att vägra bli sedda i din Audi.   Vi menar riktiga män kör inte Audi.  Dina vänner vill kanske inte klassas som smygfikusar, det är därför dom inte vill synas med dig på stan. Om vi ska prata utseendet på din Audi så liknar den mest en rullande bastuklubb.


001007.

får en sumobrottare plats i en Golf?

anonym (pekka heino)

Expertpanelen svarar:  Det beror på hur mycket man redan har i Golfen. Om du har instrumentpanel, ratt, stolar och sånt skit så lär du inte få in en sumobrottare, Vi tycker det är är svårt att få med allt vi handlat på bolaget varje dag.


001007.

Hej bilist

Jag har en Mercedes SLK 98, förra veckan fick jag fem st tvåor av SBP.

  1. Glapp i spindellederna (Var sitter dom och varför sätter man dit sånt som bara går sönder och kan man fylla i glappet eller så).
  2. Rost i samtliga balkar (Varför har man balkarna på undersidan av bilen, dom är ju jättesvåra att hålla torra och rena).
  3. Glapp i handskfacks belysningen (måste man verkligen byta ut hela instrumentbrädan).
  4. Fel nyans i lacken (dom påstår att den ska vara ljussvart i nyansen).
  5. Fukt i spolarvätskan (går nog att fixa tror jag).

Personalen är dock trevlig på SBP och jag fick ett erbjudande av dom att lämna bilen på plats så skulle dom se till att skrota den omgående kostnadsfritt, ett erbjudande som jag nu överväger eftersom att det är ju dyrt med skrotnings avgift.

Det enda som jag nu behöver att göra är att skriva över bilen på B.Onntjyv som utförde kontrollbesiktningen. Gör jag rätt eller ska jag försöka att få bilen lagad istället.

Med vänlig hälsning B.Akaxel

Expertpanelen svarar: 1. Åk till din järnhandlar på din ort, där köper du lite stag i rostfritt och smäckar dit, du gör alltså bilen "stel operad". 2. Balkarna är till för att bilen ska väga mera, totalt onödiga. Den enda funktion dom fyller är att du får en högre skatteklass. 3. Ja det måste man, även taket och nummerskylts belysningen, allt är serie kopplat. 4. Helt fel din bil ska vara orange/brun. 5. Fukt i spolarvätskan är mycket allvarligare än du tror. Du måste ta bort oljetråget och dränera det omgående, annars riskerar du att få silverfisk i kanaloptiken till fördelaren.   Jag håller med SBP, skrota skiten omgående. Det lönar sig aldrig att reparera en Mercedes.


001006.

Jag skall köpa bil när jag kommer till finland. Kan ni hjälpa
mig med bilval som attraherar rödhåriga finn-brudar. Hur mycket
kosken kan man dricka när man kör i finland?

Hemmo Royd.

Expertpanelen svarar:  Då blir du tvungen att köpa en Lada Satmara -93:a.   Om du klarar av att dricka och köra samtidigt, kan du dricka så mycket din feta buk klarar av. Men om det är lagligt vet fan inte vi.


001006.

Hej de är så att jag har en ford fiesta. De är så att jag aldrig får några brudar med den. Jag har ju redan tagit bort avgassystemet och målat bilen rosa  och köpt större däck. Vad mer kan jag göra med min extremt snygga bil.??
MR ford

Expertpanelen svarar:  Ja du kan ju alltid skicka aset på skroten. Chansen att du får mer brudar utan din Ford Fiesta ökar ungefär med 274%. 


001006.

Howdy y'all.

Ayuh, you boys have a repertation that spans the globe! I gots a -64
Ford Galaxy, and I ain't runnin' too well. Now, I heard y'all are
s'posed to be real smart about these thangs, so I'm axin' ya'
wottahell's wrong with it! It's just sputterin' and ain't going above
30. Miles that is. Per hour. I'm givin' it gas ever'time that li'l
needle goes to E, and ever' mornin' when it's cold, I pour hot water on
the engine to warm that sucker up. I used to think maybe it had no oil,
but I know that ain't right. It overflowed with oil, but stopped, so I'm
fine. I know this 'cause it used to leave a black oil spot on my
driveway, but after a while it stopped. The leak must've been fixed.

What can possible be tha problem? It's such a good set o'wheels. My
gramps gave it to me when I was 16, and now I'm 45. My mom tells me I
oughta take it to the workshop, but I think y'all can help me better
than them there goddamn mechanic guys here.

    /Joe Sixpack

The expertpanel answers:   Well, after I´ll talk it over with the others, we disaded that you must give the sucker a real blowjob in the morning. And in the evening when you park the junk. And you must kick the car really shithard in the ass after you put fuel in the tank. Don´t forget to put in some horseshit in the radiator, it keeps the radiator from boild over you now, but any shit will do just fine.


001005.

Jag har en Toyotabuss, en volvo 245 rödrollad och en rosa 900 -86. Vilken tycker ni att jag skall behålla ?
Hjälp mig !! Då jag alltid vill göra det rätta här i livet.
Oljepölarna är lika stora under alla bilarna.
Däcken är ökenmönstrade allihop.
Enetorp
Ps.
Vet ni någon dumjv..kille som behöver en bra bil ??
                                                                                  Ds 

Expertpanelen svarar:    Ta fram vinkelkapen och kapa bilarna i lagom stora bitar, sen svetsar du fast din japanska riskokare med 245:an, som bakdel tar du 900:an, på så sätt kan du behålla alla tre sophögarna men ändå ha en bil.  Nej tyvärr vi har redan lurat på alla vi känner en massa testbilar.


001005.

Hej
jag har trimmat min 66 amazon (med åverdrajv) direktutsprut, större oljepåfyllningslock, grövre bensinslang mm
Mitt problem är att när jag håller fullt på flygrakan inträffar detta, ett vitt sken lyser bakom bilen... jag tror att det beror på att jag kör fortare än ljuset (H4 insatser 55/60 w ) och ljuset hamnar bakom mig.. det är olagligt och nu är jag rädd at mista mitt kör kort ( wiener sängen knaber ) vad att göra.  ps: hur får man fast teflonet i stekpannan.
C.Omfort

Expertpanelen svarar:  Det vita skenet du ser bakom bilen beror inte på att du kör fortare än ljuset. Förklaringen till detta fenomen är att bakre stötfångaren har lossnat och ligger i backen och släpar, det är alltså gnistregnet du ser.   Du lägger teflonet som lossnat i en lagom stor bytta sen tar du ett kilo böckling som du blandar med 4 dl av Micros piss mineralolja, sen tar du fram gasolbrännaren och  värmer det tills det börjar koka. Efter det tar du en spackelspade och finfördelar det i stekpannan, sen måste det härda över helgen.


001005.

Jag trimmar en 64 spitfire, detta har jag gjort för att öka prestandan.
1. Helium i däcken för att sänka den ofjädrade vikten
2. Jag kör alltid med urladdat batteri (lägre specifik vikt på syran)
3. 10 cm slack på fläktremmen stjäl mindre effekt
4. Olje nivån är alltid min på stickan (på brittiska bilar är min/max läget detsamma som min/max oljeläckage)
5. Olja i kylaren= lägre densitet än vatten samt inga bekymmer när topp packningen rasar
6. Ny skiten och nyklippta naglar ger lägre totalvikt på föraren 
7. kom ihåg att den som kör brittskt tappar alltid ett par kg om året (rostar bort) 
MVH B.Esserwisser

Expertpanelen svarar:   Ja det där blir nog bra ska du se, men det finns annat du kan göra för att trimma högen.

1. Späda spolarvätskan med ännu mera vatten.

2. Ta ur innertaket och all övrig inredning, även förarstol som du byter ut mot en pall = lägre vikt.

3. Svarva ner drivaxlarna för lägre rörelsemotstånd.

4. Ta bort mönstret på däcken = lägre vikt.


001004.

hej

jag undrar om ni har gjort nån kvalitets test på någon escort 92:a, var den
bra i så fall?

mvh

Thomas Sjögren
Vattenfall Data AB
08-739 76 24
thomas.sjogren@data.vattenfall.se

Expertpanelen svarar:  Ja vi testade att rulla ner en sån i Mälaren förra hösten, vi lät den ligga där en vecka. Sen tog vi upp bilen och försökte starta den, escorten ville inte starta. Sen är den jävligt otät, dörrarna var stängda och fönstren uppvevade ändå var den vattenfylld....   Vi tycker det säger det mesta om kvaliteten.


001004.

Hej panelen.

Jag är ägare till en SAAB 99 EMS och jag har två större problem, dels så har jag aldrig lyckats starta den, jag hittar inte tändningslåset bredvid ratten. Så när jag ska åka måste jag alltid ringa Svempas. Sen är det så att jag är nudist och varje gång jag stänger dörren så hamnar drulen i mellan och jag klämmer den hyfsat bra varje gång. Snälla hjälp mig.

Sixten.

Expertpanelen svarar:  Att du inte hittar tändningslåset beror på att något pundhuvud på utvecklingsavdelningen hade svalt en back Explorer den tisdags morgonen när dom konstruerade bilen, sen säger ryktet att han var lite fikus och folkpartist. Ditt andra problem är enkelt, gör ett könsbyte så slipper du få veken i kläm.


001004.

Hejsan..
Jag har precis bytt bromsskivor på min ford sierra och undrar nu om
man kan svetsa ihop dom och koka sprit i dom eftersom dom var
så satans skeva att dom såg ut som två skålar !!
Mvh Fredde med bilen full i skit..

Expertpanelen svarar:   Ja det kan du säkert göra, men vänta en månad så kan du ta dom nya och göra ännu större hembrännare, för om en månad så är dom nya skivorna lika pissiga dom. 


Sida    0     21      20     19   18   17   16    15    14    13    12    11   10   9   8   7   6   5   4   3   2   1    (äldre sidor)