Så väljer du rätt arbetskläder som bilmekaniker

Alla som arbetar som bilmekaniker vet hur nedsmutsade arbetskläderna blir. Det handlar bland annat om oljefläckar och rejält slitage. Som bilmekaniker måste du med andra ord välja rätt arbetskläder som klarar den tuffa utmaningen.

Du kan köpa allt du behöver i form av arbetskläder från arbetsbyxor.com, som har ett stort utbud av både arbetsbyxor och arbetskläder av riktigt hög kvalitet till förmånliga priser. På sajten hittar du Sveriges bästa varumärken som bland annat Fristad, Snickers, Blåkläder, Solid Gear och Arbesko.

Satsa på rätt kläder

Samtliga arbetskläder från arbetsbyxor.com är anpassade att klara ett utmanande arbetsliv med fokus på funktionalitet och bekvämlighet. De är också enkla att tvätta och håller länge. Som mekaniker kan du även välja att satsa på en arbetsoverall som kan skydda dig mot både smuts och faror samtidigt som du kan utföra ditt arbete på ett säkert och enkelt sätt. Samtliga overaller och arbetskläder är utformade för att skydda dig från farliga kemikalier, fett, smuts och färg.

Välj rätt skor och handskar

Arbetskläderna skyddar inte bara kroppen utan också händer och fötter om mekanikern befinner sig på marken under till exempel en bil när arbetet utförs. I dessa situationer är det också lämpligt att välja arbetsbyxor eller arbetsoverall där knäna är förstärkta. Som mekaniker kan det också vara bra att använda arbetskläder som är brandsäkra om det skulle uppstå lågor eller gnistor från till exempel svetsar eller andra maskiner.

Det är också viktigt att tänka på att använda arbetshandskar samt tåliga och fotriktiga skor i arbetet. Mekaniker arbetar ofta under tidspress och behöver kunna röra sig snabbt och smidigt mellan olika arbetsuppgifter. Yrket ställer stora krav på såväl kunnande som flexibilitet. Det är också ett eftertraktat yrke där det finns goda möjligheter att göra karriär. Även om det är arbetsgivarens skyldighet att arbetsmiljön är säker är det upp till varje enskild arbetstagare att använda personlig skyddsutrustning för att undvika skador. Du kan tipsa din arbetsgivare om att investera i arbetskläder från arbetsbyxor.com. Det går också att beställa skyddsskor, handskar och annat som behövs härifrån till bra priser och med snabb frakt.